Els diversos estudis sobre les llengües indiquen que al món es parlen aproximadament 6.000 llengües. La distribució pels diferents continents és, no obstant això, molt irregular.
Les llengües africanes i asiàtiques representen al voltant del 32 per cent en cada continent, les del continent americà el 15 per cent i les del Pacífic un 18 per cent. El continent europeu acull només el 3 per cent de les llengües mundials.
La meitat de les llengües del món es concentra en 8 estats: Papua Nova Guinea (832), Indonèsia (731), Nigèria (515), Índia (400), Mèxic (295), Camerun (286), Austràlia (268) i Brasil (234).
Malgrat el gran nombre de llengües existents i la necessitat de preservar-les, ben poques gaudeixen de bona salut. La globalització pot provocar que algunes comunitats abandonin les seves llengües. Però també pot ser una oportunitat per difondre amb més facilitat les diferents llengües que conviuen al planeta.
Segons la UNESCO, al voltant del 50 per cent de les 6.000 llengües del món estan en perill de desaparició, el 96 per cent de les llengües són parlades per només el 4 per cent de la població mundial, i més del 90 per cent del contingut d’Internet és redueix a només 12 llengües.
Llegeix aquesta informació i fes els exercicis següents:
1.Fes un pictograma on es vegi el percentatge de la distribució de llengües als continents.
2. Digues si aquesta afirmació és vertadera o falsa i explica per què:
Normalment, a cada estat li correspon una llengua
3. Que vol dir l’autor del text quan diu que ben poques llengües gaudeixen de bona salut?
4. Quins avantatges i desavantatges té internet a l’hora de fer perviure les llengües?